BORN TO DIVE

POTAPLJAČ ODPRTIH VODA

Potopi in tečaji < Začetni tečaji < Potapljač odprtih voda

POSTANITE CERTIFICIRANI POTAPLJAČ

Če še niste prepričani, ali je potapljanje za vas, priporočamo, da najprej opravite Začetni tečaj 1: Uvod v potapljanje.

Drugi začetni tečaj Potapljač odprtih voda (Open Water Diver – OWD) pa je namenjen vsem, ki že vedo, da želijo postati certificirani SSI potapljači.

best essay writing service

Tečaj je običajno razdeljen na tri dele:

1.) Teoretični del
Ker je učni sistem SSI zasnovan tako, da se lahko teorijo naučite doma, takrat ko vam to najbolj odgovarja, v sklopu tečaja prejmete obsežen izobraževalni priročnik “Open Water Diver” (v slo. jeziku) in beležko “Total DiveLog” za vpisovanje potopov. Predavanja, ki trajajo 4-5 ur, in potapljaške vaje pa bodo še dodatno utrdile to, kar ste se naučili.

2.) Potapljaške vaje
Vaje potekajo v bazenu (pozimi) ali na posebej prirejeni ploščadi v odprtih vodah* Blejskega jezera (poleti). Za vaje v vodi vam bomo priskrbeli odgovarjajočo potapljaško opremo, v kateri se boste počutili kot v drugi koži. Opravili boste vsaj 4 potope in se tako naučili osnovnih potapljaških spretnosti in se privadili na podvodno okolje.
* – Pod odprte vode se smatrajo vse odprte enote vode, kot sta jezero ali ocean.

3.) Zaključni izpit
Zaključni izpit obsega teoretični izpit v učilnici in praktični izpit v odprtih vodah (bodisi v Blejskem jezeru ali v Kostreni na Hrvaškem). Po uspešno opravljenem izpitu boste prejeli certifikat “Open Water Diver”, s katerim se boste lahko potapljali v odprte vode do globine 18 metrov (v spremstvu potapljača, ki je najmanj Voditelj potapljanja oz. Dive Guide). SSI certifikacija je priznana po celem svetu, zato so vaše potapljaške dogodivščine lahko brezmejne.

Naj se zabava ne konča tukaj! Potrebujete samo še malo treninga in lahko se boste potopili na ladijske razbitine, opravili nočni potop ali postali podvodni fotograf! Naši Nadaljevalni tečaji so odlična priložnost za nadgradnjo vaših potapljaških avantur.