BORN TO DIVE

ZAKAJ POTAPLJANJE?

kaj je ssi

ALI STE VEDELI?

  1. Da je prvi potapljaški dihalni aparat “SCUBA” (Self Contained Underwater Breathing Apparatus) leta 1943 izumil francoski pomorščak Jacques Cousteau? Poimenoval ga je “aqualung” oz. po slovensko “vodna pljuča”.
  2. Da voda nad potapljači filtrira oz. izloči rdečo in rumeno svetlobo, zaradi česar je vse videti modrikasto? Da bi videli naravne barve, morajo potapljači imeti s seboj lasten vir svetlobe.
  3. Da so nekateri ljudje pripravljeni poskusiti vsepovsod, a vseeno seksa pod vodo inštruktorji ne priporočajo, enostavno iz varnostnih razlogov, kar pa ne zaustavi tistih nekaj najbolj trmastih.
  4. Da zvok potuje v vodi štirikrat hitreje kot na kopnem? Zato potapljači ne morejo določiti, iz katere smeri prihaja zvok, ko so pod vodo.

To je samo nekaj dejstev o potapljanju, ki jih boste spoznali, če se odločite za katerega od naših tečajev.

ZAKAJ POTAPLJANJE?

Ker lahko s potapljanjem doživite podvodno življenje na edinstven način. Večina sveta se nahaja pod vodo in čaka, da ga odkrijemo! Ko se potapljate, postanete eni redkih, ki so se kdajkoli podali v ta eksotični svet. Svetovna morja in oceani so eni zadnjih neodkritih krajev na našem planetu – in zato je potapljanje tako čudovito. Gre tudi za to, da je pod vodo enostavno lepo. Ko se boste začeli potapljati, boste spoznali, da obstajajo kraji, kjer je življenje pod vodo božansko. Dobili boste tudi priložnost, da morda odkrijete kakšno potopljeno zlato ali zaklad. Ali obiščete katero od številnih ladijskih razbitin, ki čakajo, da se jih razišče.

Udeležite se enega od naših tečajev ali potopov in spoznali boste, da je težko najti šport ali hobi, ki bi bil bolj nagrajujoč kot potapljanje!