BORN TO DIVE

PROFESIONALNE STOPNJE

Potopi in tečaji < Nadaljevalni tečaji < Profesionalne stopnje

SSI::Scuba Schools International je od leta 1970 vodilna potapljaška organizacija v izobraževanju profesionalnih potapljačev, katere cilj je izuriti dobro pripravljene in vsestranske profesionalne potapljače.

 

1. Dive Guide

ssi-pro---dive-guideTečaj za voditelja potapljanja (Dive Guide) je začetna stopnja v avanturi profesionalnega potapljača, ki se želi poglobiti v potapljanje, vendar ne želi prevzeti odgovornosti in obveznosti, ki jih nosi SSI inštruktor. Dive Guide program temelji na praktičnih pristopih, uporabnih informacijah in prilagodljivosti. SSI Dive Guide lahko na potopih vodi certificirane potapljače. Kot dodatek lahko po končanem tečaju za inštruktorja potapljanja na vdih (Snorkeling Instructor) uči in izdaja certifikate za potapljače na vdih.

 

2. Divemaster

ssi-pro---dive-masterCertifikat SSI Divemaster pridobite, ko naredite še tečaj specialnosti Znanost o potapljanju (Science of Diving), ki ne vključuje potopov, poglobi pa vaše znanje o fiziki, fiziologiji, teoriji dekompresije, opremi in vodnem okolju. Divemaster lahko vodi tečaje Try Scuba (samo v bazenu) in asistira SSI inštruktorju v bazenu ali zaščiteni vodi na tečajih za potapljače odprtih voda.

 

3. Dive Control Specialist

ssi-pro---dive-control-specialistNa voljo so vam tri možnosti: tečaje za Dive Guide, Znanost o potapljanju in Dive Control Specialist lahko delate vsakega posebej ali vse skupaj, lahko pa programu pristopite kot Divemaster katere koli priznane potapljaške šole. Kot Dive Control Specialist lahko na potope vodite certificirane potapljače; asistirate SSI inštruktorju v učilnici, bazenu ali odprti vodi; pod nadzorom inštruktorja učite v učilnici in bazenu (razen veščine za primer nevarnosti); učite obnavljanje potapljaških veščin (Scuba Skills Update), SSI program potapljanja na vdih in SSI Try Scuba program (samo v bazenu). Certifikat SSI Dive Control Specialist odpira vrata na poti do prve inštruktorske certifikacije.

 

4. Open Water Instructor

ssi-pro---open-water-instructorCilj tečaja za inštruktorje je povečati vaše znanje o opremi in potapljaški industriji, razširiti vaše veščine poučevanja drugih in z modernimi pristopi in praktičnimi vajami povečati vaš profesionalni predstavitveno prodajni nastop. Naučili se boste podajati potapljaške izkušnje.

Kandidati na tečaju za inštruktorje bodo udeleženi v edinstvenem programu, ki se je v dolgih letih izkazal za najboljšega. Spopadli se boste z izzivi, ki so jih mnogi sposobni potapljači profesionalci že osvojili. Da bi v današnji potapljaški industriji ostali konkurenčni, je bil program posodobljen in tako vsem potapljačem profesionalcem zagotavlja najnovejše znanje o potapljanju in potapljaški industriji.

Open Water Instructor lahko postane Dive Control Specialist, ki se udeleži tečaja za inštruktorje in uspešno opravi zaključne izpite. Kot Open Water Instructor lahko učite in certificirate potapljače za Indoor Diver, Scuba Diver, Junior Open Water Diver, Open Water Diver (potapljač odprtih voda), Advanced Adventurer, Scuba Skills Update, Try Scuba, Try Scuba Diving, Obogateni zrak Nitrox in Stres in reševanje.

Vabljeni, da se udeležite naših tečajev. Morda ste ravno vi tisti, ki vam bo uspelo podreti rekord za najdaljši globinski potop, ki je trajal 69 dni in 19 minut!