BORN TO DIVE

NAPREDNE STOPNJE

Potopi in tečaji < Nadaljevalni tečaji < Napredne stopnje

SSI certifikat za posamezno napredno stopnjo pridobite tako, da opravite določeno število potopov in tečajev specialnosti. 

Za prve štiri specialnosti priporočamo: Navigacija, Popolna plovnost, Nočno potapljanje / Omejena vidljivost, Globinsko potapljanje. 

Predhodno opravljeni potopi in pridobljeni certifikati za posamezne specialnosti se vedno upoštevajo pri pridobivanju nadaljnjih naprednih stopenj. Tako lahko potrebno znanje “osvajate” postopoma, tako da sestavljate specialnosti, ali pa se udeležite vsakega naprednega tečaja posebej in potrebno število specialnosti osvojite znotraj posameznega tečaja.

1. Posamezna specialnost

ZAHTEVE ZA PRIDOBITEV CERTIFIKATA: 1 tečaj specialnosti + 2 potopa

V kolikor vas zanima samo ena veščina naprednega potapljanja, jo lahko izberete iz seznama tečajev specialnosti. Po opravljenem tečaju pridobite certifikat za izbrano specialnost, ki vam omogoča samostojno (ne “solo”) potapljanje na področju, za katerega ste se usposobili.

2. Potapljač specialnosti

certifikati-spcialty diver

ZAHTEVE ZA PRIDOBITEV CERTIFIKATA:
2 tečaja specialnosti + skupno 12 potopov

Opravljen tečaj, ki vključuje predavanja, vsaj dva potopa in zaključni izpit, vam omogoča samostojno (ne “solo”) potapljanje na področjih, za katere ste se usposobili.

3. Napredni potapljač odprtih voda

certifikati-AOWD

ZAHTEVE ZA PRIDOBITEV CERTIFIKATA:
4 tečaji specialnosti + skupno 24 potopov

Ta stopnja izstopa v industriji potapljanja zaradi najobsežnejše kombinacije potapljaškega znanja in izkušenj. Z njo se ne more primerjati nobena napredna stopnja katerekoli druge potapljaške organizacije.

4. Master Diver

certifikati-master diver

ZAHTEVE ZA PRIDOBITEV CERTIFIKATA:
4 tečaji specialnosti + tečaj Stres in reševanje + skupno 50 potopov

Ta stopnja je ena najbolj cenjenih v potapljaški industriji. Potapljači, ki pridobijo ta nivo, imajo toliko znanja, veščin in izkušenj, da si lahko s ponosom rečejo Master Diver.

 
 Želite še dodatno poglobiti svoje potapljaško znanje? Postanite profesionalni potapljač!